Какво представляват търговете?

Какво представляват търговете?

Търгът е процес на покупка и продажба на стоки, в които участници наддават открито един срещу друг, като всяка следваща оферта е по-висока от предишната. Този метод бил използван през цялата история и тези от вас, които смятат, че тази форма на търговия е сравнително нова, ще изненадам като кажа, че инфоримация за тях има записана още от 500 г. пр.н.е. Според Херодот във Вавилон всяка година се провеждали търгове на жени за брак. В Англия пък се провеждали така наречените “аукциони на свещи”, при който търгът приключвал в мига, в който свещта угасне, за да не се знае точно кога ще приключи аукционът. 
В платформата на “натърг.бг” няма да горим свещи, нито е нужно да излизате от вкъщи, за да продадете и купите на най-добрата цена. Всичко се случва лесно и с няколко натискания на бутона от устройството, което предпочитате. 
Тънкостите в търгуването, както и подробно обяснение на функциите на платформата, ще получите от мен, Слави, в няколко кратки видеа, които ще намерите тук долу. Те ще ви дадат знанието как да създадете или участвате в аукцион, да  изберете стъпка за наддаване, да купите и продадете изгодно всяка вещ или услуга в “натърг.бг”.За целта е нужно преди всичко да се регистрирате в сайта, което се случва лесно и без излишни главоболия, а ако съвсем не ви е до измисляне на потребителско име и парола, можете да изберете вписване с фейсбук акаунт. Така само с един клик ще имате свой профил, от който ще ползвате всички функции на сайта или приложението. 
Веднага след това ще можете да направите и първия си търг. Създаването му, както и на всички следващи,  също е изключително лесно и започва с един клик. Без значение колко обяви качвате винаги ще имате опцията да избирате дали всяка от тях да бъде платена и да ви дава важни предимства или пък ще се възползвате от безплатната версия. Имайте в предвид, че промотирането на търговете, което получавате с платения пакет “спонсориран ” или  “екстра”, дава приоритет именно на вашите обяви да са първите, които излизат в сайта. Това значи, че всеки, който влиза в страницата или приложението ще види първо търгът, който сте публикували, а това значително увеличава шансът да получите по-добри и повече оферти.. 
Когато организирате наддаване, е нужно да определите начална цена. Това е сумата, от която започва търгът. Тя не е цената, на която вашият артикул ще се продаде, а ориентир на участниците над каква цена е нужно да качат. Всяко наддаване се прави с определена сума, която залагате като “стъпка на наддаване”. Тук отново размерът го избирате вие, като имате възможност да добавите както минимална стъпка, така и максимална. Това е сумата, с която стойността на предлаганата от вас стока ще се качва при всяко наддаване. Така например ако продавате телефон, чиято начална цена е 200 лева и минималната стъпка за наддаване е 20 лв., след три участия, сумата, над която ще се наддава вече ще бъде 260 лв. Максималната стъпка също е изцяло зависима от вашия избор, но ако не желаете да ограничавате участниците в търга, можете просто да запишете “0” в полето. 
Ето толкова просто е да организирате собствен аукцион в “натърг.бг”. 
А най-хубавото е, че няма никакви ограничения в броя наддавания, които организирате, нито в тези, в които участвате. Има много примери за успешни хора, чийто талант е търговията. Тук заедно ще минем по стъпките на успешните подажби и изгодните покупки. 
Добре дошли в “НАТЪРГ.БГ”. 

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате нашия сайт, вие приемате нашата политика за бисквитките. Политика за поверителност
Приемам